Chezbailer

LatajaceTalerze w Chez Belier

LatajaceTalerze w Chez Belier

LatajaceTalerze w Chez Belier
Lipiec 29
16:42 2014

Restaurację Chez Belier na swoich blogach i fanpejdżach polecało wiele gwiazd i celebrytów. Na przykład jedna z najbardziej atrakcyjnych Polek, modelka Aleksandra Szczęsna, druga Wicemiss Polonia z 1987 roku, która jako jedyna do tej pory Polka pojawiła się na okładce amerykańskiej edycji „Playboya” a obecnie, po wielu latach mieszkania w USA i Francji, prowadzi w Warszawie agencję PR w swoim stałym kąciku blogowym wśród miejsc, rzeczy i przyjemności wartych polecenia również wymieniła Chez Belier na warszawskim Żoliborzu jako lokal idealny na kolację.

LatajaceTalerze w Chez Belier

O dogłębną analizę smaków, wystroju, obsługi i cen pokusili się Karina i Wojtek redaktorzy bloga Latajacetalerze, którzy restaurację Chez Belier odwiedzili w piątek 13 lipca 2012, przy czym nie omieszkali dokładnie wyliczyć, iż rachunek za 3 osoby wyniósł 353 zł. To chyba jednak pochlebna recenzja jak przeanalizujemy co Ci goście próbowali. Wybór degustatorów to:
– Ceviche czyli surowa ryba marynowana w sosie w soku z limonki i cytryny, której smaku nadawały sola dover, polędwiczki z halibuta i krewetka, z dodatkami w postaci papryki w trzech kolorach i kolendry,
– Sałatka z kozim serem, której bazą okazała się nasza polska sałata, dostarczana na specjalne zamówienie i pochodząca z ekologicznego gospodarstwa,
– Tatar po francusku podany z okropnie pysznymi, ręcznie robionymi frytami oraz wspomnianą już sałatą,
– Stek z angusa podany z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami, nutką słodyczy pochodząca z odrobiny crema di balsamico
– Krewetki tiger w Sosie winno cytrynowym na bazie masła
– Stek z tuńczyka, wysmażony miękko i soczyście na świeżej poduszce z salsy mango.

W opisie wrażeń można przeczytać, że restauracja Chez Belier zrobiła świetne wrażenie i pobyt tu wspominają bardzo miło, zarówno pod kątem obsługi, a przede wszystkim jakości podanych dań.

Takich zachwytów i miłych recenzji o lokalu jak i o kuchni w ciągu działania restauracji było wiele, niejednokrotnie też wymieniało się jej nazwę w mediach. Jednak restauracja Chez Belier nie przetrwała zawirowań dziejów, i bez specjalnego szumu medialnego towarzyszącego przy jej otwarciu została zamknięta latem. Niedługo później w jej miejscu powstała pierwsza w Warszawie restauracja kubańska.

 

Foto: materiały prasowe

About Author

redakcja

redakcja

Related Articles

1 Comment

Write a Comment

Your email address will not be published.
Required fields are marked *

CATEGORIES

Komentarze

Co uważacie o zachodniej modzie na jedzenie? Wygląda apetycznie ale czy surowa ryba może być [...]

Witam serdecznie. Zdecydowanie każdy mężczyzna potrzebuje dużej ilości kalorii aby efektywnie móc pracować, dieta musi [...]

Posiłki w pracy powinny być takie , żeby nas pobudzić do pracy . Żeby były [...]

o tak :) American dream serwuje na prawdę rewelacyjne mięsko do ich burgerów. Zawsze wracając [...]